Gråsten 2014

Gråsten og omegn oktober 2014

 Billeder fra turen kan ses her.

Det sønderjyske havørredrevir skulle genbesøges efter flere års fravær fra TFF-medlemmerne. Forud for arrangement foreligger ugers stemningsopbyggende mailudveksling omhandlende emner som; kyst- vs åfiskeri,  kyst- vs bådfiskeri, havørred vs karper og Flattermann, spin og flue vs mede, Emner, der alle er krydret og indspundet i ironiske og lunefulde kommentarer med en generel inspiration fra det pornografiske univers; gadagunggadagung alt er, som det plejer at være inden TFF-medlemmerne stimler sammen fra nord og øst hidkaldt til det sønderjyske Brokeback mountain.

Jesper, Esel og formanden SB mødes fredag eftermiddag i vandet ved Alnor strandpark, og får luftet stænger og snøre en times tid inden mørket falder på. Esel formår at have en følger, der vender og sige farvel med en fin hvirvel lige ved stangspidsen.

Weekendes overnatnings domicil er Blindbækklanens seneste husinvestering; Gammel Færgevej 33 tidligere beboet af Fru Sandbjerg, der til de nye ejere har efterladt en spændende bogsamling, samt et hjem, hvor tiden synes at være gået i stå i slut 70’erne. Hjemmet fremstår på sin helt egen charmerende måde med palisanderloft, blomstrede tapeter og et brunt gulvtæppe.

Omkring kl.20.00 er KB ankommet fra familieudflugten til Legoland og dermed er TFF-medlemmerne samlet. Formanden byder på mexikanske  nachos efterfulgt af tortillas, der skylles ned med bajere og den obligatoriske Fernet Brancha. Desserten er fjernøstisk importeret og der falder ro over alle, da desserten kommer ind. En såkaldt mooncake indpakket i den flotteste gaveæske og med en kampvægt, der nærmest garanterer en udspilet mavesæk på samtlige medlemmer. Indholdet af gaveæsken; en firkantet kage (delt i 4 lige store stykker) med indgraveret mønster viser sig ikke at stå mål med indpakningen, desværre. Kagen er bastant, men overrasker ved at gemme på en hemmelighed. Kagestykket indeholder en orange boiliekugle (eller den måne som refererer til kagens navn), der både ligner og smager af boilie og derfor er mere velegnet til karpefiskeri enden kræsen TFF-gane. Som trumf ovenpå desserten oplyser KB, at han har glemt TFF-trofæet; lommelærken er sikkert hengemt i villaen Odense, og fremstår uden indgravering af data på SB’s pragtlaks fra Storåen (det var weekendens første bøde)

Efterfølgende afholdes generalforsamling, og referat nedfældes i forsiderne til Anne Franks dagbog. De enkelte faste punkter tales igennem, og afsluttes med formandens valg af fiskesteder, herunder hotspot. SB lader det sønderjyske kystfiskeri få sin prøve, og skrinlægger dermed et tidligere proklameret ønske om at besøge Bredeå (ifølge KB er Bredeåsystemet henlagt til et naturprojekt for at afklare om den naturlige fiskebestand kan klare sig selv uden udsætninger – det er ikke tilfældet og fiskeriet er derefter.

Efter en nat i det, der viser sig at være et godt bud på Alnors bedste og naturligste kummerfryser, drager TFF sydpå til kysten ved Kollund (Kohale); der er blikstille vand og høj sol, og det på trods formår både SB og KB at have kontakt til havørreder i gydedragt, men det endelig bid (zagzag) udebliver, hvilket bliver symptomatisk for dagen, desværre. Efterfølgende gæstes kysterne ved Stranderød, Nybøl Nor, Rendbjerg, Kobbelskov, hvor der ved sidstnævnte landes en undermåler af Jesper, ligesom SB har kontakt til en undermåler og et par mindre Hornhects (eller var det store tobis?). KB ser en blank 2 kilos overspringer, der tager et spring ud af bølgerne for at forsvinde i dybet igen. Formandens hotspot Stenholt besøges sidst på eftermiddagen, men trods et ihærdigt maskinfiskeri udebliver fangsten af en havørred over målet. SB formår at lande en undermåler, der åbner op for en debat om TFFs reglement og bødepolitik; ”tæller en undermåler som fangst af fisk på hotspot og tæller undermålere generelt ift. det interne bødereglement vedr. bøde for manglende fangst af fisk i løbet af en sammenkomst?”. Reglementet skal granskes og emnet omkring ”undermålere” genoptages på næste GF. Der er stille i Golfen på vejen hjem til sovedomicilet; KB prøver at få varmen efter at have fisket hele dagen i sin fars hullede waders, og SB og Janki tager sig et powernab. Gyros er på menuen til aftensmad, og dessert og hyggeslik glider efterfølgende sammen i to poser chips, der konsumeres til den radiotransmitterede fodboldkamp Albanien vs DK. Det er trætte fiskere, der går i seng efter at resultatet af fodboldkampen foreligger.

Et indtag af morgenmad, herunder spandauere giver det sukkerboost som gutterne har brug for inden søndagens fiskeri. Kobbelskov genbesøges, men strækket holder ikke fisk (dog smider Esel en lille undermåler). Derfor frekventeres det, der må betegnes som det mest fangstsikre spot i nærområdet: Nybøl Nor ved grisefarmen, men strækket er fyldt med ålegræs, og SB kaster som den første håndklædet i ringen. Efter en halv times fiskeri triller Golfen videre mod sidste fiskestræk ved Alnor. Vinden står i SV og solen bryder flot igennem skydækket – det er fine forhold, men ingen havørred. Slukørede trasker gutterne retur til Gammel færgevej 33, og får rundet weekenden af med en fin frokost. KB tildeles fangstpræmien – ikke fordi han har fanget fisk men fordi han har …”været ophavsmand til det/de mest underfundige og kuriøse indslag under sammenkomsten”…(redigeret citat fra TFF’s reglement). KB har under weekenden præsteret at lade sin fiskestang ligge i Avocadoen, glemme lommelærken i Odense, besidde en hjulspole med et kæmpe hak, der begrænser udkastet for efterfølgende at skifte til et hjul med en hjulspole, der holdt 50 meter line og som gav samme begrænsede kast, samt fiske i 2 slags waders, der begge var hullede. På den baggrund berettiges KB til en hasteindkøbt Barolo – det skulle måske have været et gavekort til en grejbiks?!

Nuvel trods manglende fisk havde gutterne stor glæde af gensynet i det sønderjyske og der skues allerede nu glædeligt frem til foråret i 2015, hvor Mörrum skal besøges og forhåbentlig fravristes en majlaks.