Århus, 2007

Team Frische Fische weekend

Århus, november 2007

 

aarhus

TFF var inden weekendens udskejelser reduceret til 3 mand, og konstellationen udgjordes af Janker, SB og Esel. Den manglende fjerdemand, KB, var ugen inden sammenkomsten blevet far for anden gang, og valgte, ganske forståeligt, at nyde samværet med familien, og den nyfødte datter Kaya.

Fredag aften præsenterede Janker et sandt madorgie bestående af hjemmelavet Sushi af Hellefisk, der blev nydt med en behørig X-mas og en skarp Fernet. Efterfølende bød menuen på ovnbagt laks i butterdej, det smagte himmelsk, og SB sørgede som sædvanligt for at maden blev spist op. Desserten fik SB’s underlæbe til at ramme gulvet; Grillet banan, med is, og rom?! ”Man spiser ikke varm banan”?! En mundfuld og manden var omvendt og Janker blev den aften en liter is, 2 bananer og en flaske rom fattigere.

Mætte og veltilpasse indledtes halvårets generalforsamling, hvor især turen næste sommer til den norske Mandalselv blev diskuteret (i øvrigt henvises til referatet). Endvidere blev morgendagens fiskeplads bragt til diskussion, hvilket endte med at formand Janker skar igennem og besluttede at TFF skulle gæste Allinge Å, der efteråret igennem havde imponeret med fine fangster af laks og havørred. Fiskekortene til åen blev indløst via internettet, og TFF gik spændte og forventningsfulde i seng den aften.

 

arhus1 arhus2

 

Kl 09.15 var TFF klar til at fiske, lidt småkørsel rundt i Djurslands lokalgeografi/botanik grundet manglende lokalkort havde forsinket fiskerne. KB havde allerede været på mobilen; ”Har I fanget noget?” (vi var ikke engang startet?!). Halvanden time senere var 1 km af den mørkebrune og grødefyldte Allinge å gennemfisket, og Janker havde som eneste mand landet en ørred, en regnbue under målet. Fiskehumøret var faldet et par grader, og TFF samledes omkring frokosten for at ligge nye planer. Efter grundige overvejelser, og vind og vejr taget i betragtning, blev bilen pakket og TFF trillede sydover mod Kalø vig, der tidligere havde begunstiget TFF med havørred. Efter et par timers fiskeri havde Esel denne gang slået til, og mistet en undermåler og landet en ørred på målet. De to andre medlemmer havde intet mærket, desværre. Formand Janker foreslog at besøge endnu en fiskeplads; Vosnæs pynt, som han (udover en gang med TFF) aldrig havde forladt uden kontakt med fisk.

På parkeringspladsen løb TFF ind i en nysgerrig gammel dame, der med oprigtig interessere spurgte til hvilke fisk vi mon fangede. Esel var i det opstemte hjørne, tog gimp-kuglen ud af munden, og sagde uden tøven; ”Lyssej”, hvilket medførte et udtryk af befippelse og overraskelse i damens ansigt. ”Ej det passer ik” sagde Esel og rettede, lyssejen til mørksej (Historien var nu bedst i sin oplevelse, den gav et godt grin).

Vosnæs pynt viste sig i sin efterårspragt, og efter få kast flexede klingen igen hos Esel. Endnu en blank undermåler havde taget trumfen, men hvor var målsfiskene?! De udeblev. Godt nok så TFF et par gode fisk springe, men de gik ikke til blinket. Derimod formåede team’et at fange yderligere 4 undermålere fordelt med 1 til henholdsvis Janker og SB, og 2 til Esel. Trætte og sultne forlod TFF Vosnæs pynt, og henover aftensmaden besluttedes at søndagens fiskeri skulle forsøges ved Moesgård strand, der skulle holde gode fisk. Moesgård strand ligger syd for Århus, et billedskønt område, og fiskevand og –bund så ligeledes ganske indtagende ud. TFF gik til stålet, men igen var det kun undermålsfisk, der gik til biddet. Efter et par timers fiskeri krøb TFF til korset, og overgav sig til overmagten; Undermålerne havde vundet, og TFF stillede sig tilfredse med tanken om at moderfiskene nu måtte være i de århusianske åer for at sikre næste generation af havørred.

Billeder fra turen