Gråsten, 2010

Generalforsamling 16.-18.april 2010 – SB inviterer

Billedegalleri fra turen.

I 2006 blev TFF-Generalforsamlingen holdt i det syddanske og det var indtil i år den TFF-weekend, der havde givet flest fisk – helt præcis 9 stykker. Af disse 9 var der desværre både farvede og undermålere i blandt, men det skyldtes nok tidspunktet, det sene efterår. 3½ år efter dukkede TFF-karavanen atter op. Denne gang midt i april – det lugtede af mange fisk.

De gæve gutter glædede sig som altid som små børn til jagten på de fedtfinnede, men gensynet med hinanden og de mange timers samvær, var som altid det der fyldte mest. Vores københavner, alias Esel, var desværre forhindret i at dukke op fredag aften, så selve Generalforsamlingen blev udskudt til lørdag og SB, Janker og KB valgte derfor at besøge det stræk, som de kender bedre end de fleste – strækket bag Stjerneskoven i Nybøl Nor. SB bød velkommen til gutterne på behørig vis med en Fernet og en god portion optimisme. Alt var selvfølgelig ved det gamle. Inden KB havde fået sine waders på, var SB klar. Janker overraskede ved at hive fluestangen frem, og ved at afsløre at TFF-trøjen var glemt hjemme i Hadsten..hmmm!

Vinden var i løbet af dagen begyndt at tage til fra vest. Stjernen lå i læ, solen var stadig på himlen da vi drog til vandet, så det var faktisk skønt vejr – og også godt fluefiskevejr. Det fandt Janker hurtigt ud af, da han på forholdsvis kort tid fik lokket to fisk til at nappe. Desværre bragte de to fisk minderne om ”Ålen” frem, så de blev nænsomt genudsat. SB prøvede som altid om han kunne krydse Nybøl Nor i waders, men selv fra et sted et godt stykke ude i sejlrenden, lykkedes det ham kun at fange en pæn, men desværre farvet fisk. Længere nede mod molen stod KB og råbte hver gang der var noget der rørte ved blinket. Han mærkede, hvordan der blev tænkt ”KB-hug” hver gang han bjældede op, men i løbet af de par timer vi var der, havde han kontakt til fire fisk, hvoraf en 45 cm´s nedgænger kom helt med ind i nettet. Alt i alt blev det altså til 4 fisk (alle genudsat), en del kontakt og en dejlig måde at begynde weekenden på. Ud over Jankers 2 fluefangede fisk, hev en makker midt på stykket to på flue. Vi så frem til morgendagen med forventninger om noget stort, men var alligevel lidt forundret over i hvor dårlig kondition fiskene var. Var den hårde vinter årsag til at fiskene var trukket senere ud fra åerne, at der var færre fødeemner på kysterne lige nu og at de fleste fisk derfor ikke var kampklare torpedoer?

SB er ikke kun en fremragende (gedde-)fisker, men også en fantastisk kok. Da de tre trætte og sultne TFF´ere kom hjem til Casa Blindbæk i Sønderborg, slog han hurtigt en pizza sammen og en time senere sad de tre godt mætte og nød resten af deres rødvin. Planen skulle nu lægges for den kommende dag. Hot spot blev udvalgt, Pøls rev, og vejret diskuteret. Den kraftige vestenvind ville også præge lørdagen, så det begrænsede udvalget af pladser. Som bekendt er Tina tæt på terminen med unge nr. 2 og Janker kunne fortælle at endnu en TFF´er vil se dagens lys en gang til efteråret. Stort tillykke!

Det var aftalt med Esel at han skulle dukke op hos SB ved 7.30-tiden lørdag morgen. Klokken 5 var han dog lysvågen og mere klar end nogensinde før. Han tøffede ind foran huset lidt i 7… ”Skal vi aldrig af sted jungs”?

Formandens Hot spot, Pøls rev på sydspidsen af Als skulle som det første sted smage TFFs store udvalg af agn. Da vi dukkede op på den afsidesliggende parkeringsplads, var der kun et tysk folkevognsrugbrød med nedrullede gardiner. ”Nå, et par tyskere var nok allerede i gang med at gennemfiske revet”. Stængerne blev pakket frem, fernet´en skænket op og da vi med et rungende ”Petri Heil” var klar til at gå til vandet, begyndte det førnævnte folkevognsrugbrød at vugge i takt med bølgerne, alt imens de fire måbende tilskuere begyndte at gisne om det var to overvægtige fiskere, der ikke havde haft held på kysten og derfor havde skiftet agn og fundet to slattende Wörmer frem. Efter et par minutter kom en fejlklippet hund og siden to tilfredse tyskere (en af hvert køn… desværre…..det andet havde været sjovere!) ud af bilen, mens TFF blev enige om, at nu skulle fiskeriet sgu i gang. Vi spredte os godt på strækket, men et par timers fiskeri i høj solskin gav intet. Moch, formandens Hot spot havde fejlet, kortet blev fundet frem og den hårde vestenvind blev diskuteret. En bajer og et par madder senere var det blevet besluttet at Skelde Vig skulle prøves.

Denne vig lå badet i solskin og fralandsvinden gjorde pladsen til en af de få i området der kunne fiskes. Vestenvinden gjorde det umuligt flere steder.

Strækket ligger i et fantastisk stykke natur og det var da også en fornøjelse at fiske her. Desværre kom fiskeriet heller ikke her op at koge. KB fangede efter et par timers fiskeri en nedgænger på 50 cm – diskussionen fra dagen før om fiskenes kondition blev atter vendt. Det så ud til at vi var et par uger for tidligt af sted. SB, som dagen lang havde fisket med blink, fandt inspiration hos en storsnakkende sønderjyde, der hev to fisk op foran næsen på ham. ”Øhhh hva fiske do mæ”? Det blev begyndelsen til den mest omfangsrige introduktion til bombardafiskeriet, og efter en halv time var SB solgt. ”Han har fanget 120 fisk i år på bombarda..”. KB havde på sidste års Ærøstur prøvet at inspirere de andre TFF´ere til dette fiskeri, men det var i stedet lykkedes de andre at få ham fra bombardafiskeriet igen. Nu var en ny bombarda-Benny dog blevet født. Da vi senere på dagen tog til Alnor-strækket var det en SB med flåd og flue for enden af linen. Og skæbnen ville at der efter et par minutters fiskeri blev nappet til fluen – SB var faldet pladask for metoden!! Aftenen gav en undermåler og et par KB-hug til SB. Esel, KB og Janker fik alle en undermåler og havde derudover kontakt til et par fisk. Da mørket faldt på og Esel havde fået blod på tanden, var de andre gået trætte i pit (læs: Sat sig sultne op i bilen) – og Esel måtte mod sin vilje hoppe ind på bagsædet. SBs kødgryde fik dog hurtigt smilet frem på københavneren, der ligesom de andre TFF´ere havde fået smurt lidt farve på det fiskehærdede ansigt.

Da maden og rødvinen havde fundet sig til rette i de velproportionerede dunke, blev Generalforsamlingen indledt. Denne havde dog mistet sit tidligere format og charme og var derfor hurtig overstået. Det blev diskuteret og der var enighed om, at det skulle gøres som i de gamle dage næste gang vi ses.

Om det var solen, SBs sammenbiksede kødrand, rødvinen eller alderen der spillede ind, vides ikke, men da Janker 22.30 stemplede ud og taktisk klogt havde valgt at lægge sig på den eneste madras (!!) hev han resten af gutterne med. KB insisterede på at se Bundes men løb i infight med Esel om sofapladsen. KB mente, at han efter den forrige nat i sækkestolen, havde fortjent bedre soveforhold, mens Esel prøvede at argumentere for at hans veltrænede serie 6-krop ikke kunne klare SBs hyggepude. Det hele endte med at KB blev liggende på sofaen (han skulle jo se bundes!), men af frygt for at gribben skulle slå til, hvis han rejste sig for at gå på toilet, fik han ikke tappet vandet af inden han faldt i søvn..

Søndagens fiskeri blev først henlagt til bunden af Nybøl Nor, hvor lugten fra den nærliggende svinefarm fik os til at føle os hjemme. Janker havde forladt skuden inden for at få scannet den næste store fangst (dejligt at alt så fint ud!).

KB fik efter få kast et enkelt hug ( selvfølgelig.. 😉 ). SB fik en undermåler op, som nåede at nappe indtil flere gange, mens Esel ud over et hug mistede en. Efter et par timers fiskeri, blev det besluttet at vores gamle favoritsted Stensodde, alias Stenshage, skulle besøges. Det kunne jo ikke være rigtigt at vi ikke havde fået en eneste god fisk i løbet af weekenden. Dette var sidste chance. Heldigvis svigtede pladsen ikke og efter få kast hev KB en pæn 47 cms op. Selvom SB og Esel (med misundelsen malet i ansigtet!) prøvede at bringe minder frem om den famøse ål, så kunne det ikke tage glæden fra KB. Det var en flot fisk, som gjorde at vi trods alt kunne få et fiskebillede til hjemmesiden. Alt i alt blev det til 11 landede fisk, hvilket jo er OK – men størrelsen og konditionen på disse fisk kunne godt ønskes bedre. Men vi havde endnu engang en fantastisk hyggelig weekend, med alt hvad dertil hører. Allerede nu ser man frem til næste gang vi mødes – hvor end det nu bliver!