Janker

Janker

Jesper Moldaschl, alias Janker, er som resten af TFF´s medlemmer vokset op i Gråsten. Fiskeriets kunst har Jesper lært af sin far og farfar, der begge har fisket meget i søer og floder i Tyskland. Dette prægede Jesper og fiskene i ferske vande var i starten derfor de fortrukne. Fiskepladser som Slusen og Tunnelen blev hotspots og mange skaller, aborre, ål og gedder har ikke kunne dy sig for Jespers velfisket madding. Trangen til større Gedder lokkede den ivrige fisker til Slotssøen, hvor han mødte de resterende medlemmer af TFF. Med en suder på lidt over 2 kg. er Jesper desuden indehaver af den uofficielle suder rekord i Gråsten Slotssø. Suderen, der fik lov til at leve et par gode dage i badekarret hjemme hos familien Moldaschl, blev senere nænsomt genudsat.

 

Med alderen, og med fiskeriforbuddet i Slotssøen, søgte Janker nye udfordringer, og strækningen bag ’Stjernen’ blev opdaget. Fornøjelsen ved at fange sølvtøj samt at tilberede og spise disse, bevirkede at de orange og grønne Blue fox-spinner, måtte se sig forviste fra Jespers grejboks. Trumf og Tobis med specielt grønne og blå nuancer blev nu de nye ”killere”. Der er igennem årene blevet landet mange flotte havørreder i Jespers fangstnet, med blink såvel som med flue.

Kunsten at fiske med flue, specielt i de danske åer, er efterhånden blevet en stor passion for Janker, som han behersker til UG+++ (se billeder). Det er i åerne Janker har opnået sine pt. flotteste bedrifter. Således er han det eneste TFF medlem som har landet en havørred, der har krydset de 5 kg. Jesper har dog stadigvæk en laks på over 10 kg. til gode, men med den lille, men meget effektive firkløver han er født med i rø… skal det nok snart komme… (han fanger ALTID noget når TFF er på tur)

Sin dagligdag har Jesper i smilets by, hvor han har afsluttet medievidenskab- og tysk-studiet (sidefag), og nu fået en uddannelsesstilling på Skanderborg Gymnasium.