Mørrum 2015

Generalforsamling fra tur til Hinsidan, Mörrumsäen maj 2015

Se billeder her.

Kristihimmelfartsferien skulle i år holdes i gode venners lag – TFF skulle på tur. Årets første Generalforsamling og fælles fisketur var sat til at skulle finde sted i det sydsvenske ved den sagnomspundne Mörrumsäen. De fire fiskeglade gutter havde endnu en gang valgt at alliere sig med den, i følgende ham selv, erfarne laksefisker Mogens. Den vaniljedampende elcigaret var blevet skiftet ud med en trang til slik og søde sager, som ikke er set siden de fire TFF´ere stod som små knægte ved Willys slikbutik ved Alnor Strandpark og fantaserede om en pose 5 øres bolsjer .. Men Mogens var klar, og det samme var de fire TFF´ere.

Det var SB og hans blå kassevogn, der sørgede for at få samlet de respektive gutter op undervejs på hans færd gennem det danske land. Med den ene hånd langt nede i en af de mange chipsposer og den anden med et fast greb om gearstangen, tøffede han sikkert mod KBH, hvor formanden skulle samles op. Solen skinnede, de første blanklaks var blevet landet i Mörrumsäen og ved tanke om, at når alle fire TFF´ere var samlet, var der garanti for laks på land, krydsede vi Øresund som superoptimister! Endnu en gang var det Ulf SIll, der havde skaffet os nogle meget billige fiskekort. Pernilla sørgede for overnatning i hendes svenske knaldhytta…. Jo, vi var klar!

Dette referat er skrevet et halvt år efter turen og de små detaljer er svære at hive frem. Derfor bliver det kun brudstykker af turen, der kommer med.

Det hele begyndte fredag da KB og Mogens valgte at stå op kl 4.45 i den tro, at laksene selvfølgelig nappede mest om morgenen… Et par timer senere traskende de trætte tilbage til hytten og blev mødt af veludhvilede gutter, der havde taget turens første gode beslutning.. at blive lidt længere i sengen og starte dagen roligt op. Efter fælles morgenmad spredtes femkløveret i Mörrumsäens mange pools og der blev fisket og fisket og fisket… i to fulde dage. Alt blev prøvet, alle pools besøgt, men laksene ville bare ikke tage vores agn. På fangstrapporten kunne vi konstatere at kun få laks blev landet – de fleste i pool 2. På anden dagen valgte især KB at maskinfiske denne pool, men da et af Esels fantastiske måltider (mere om dette senere) var kommet gennem systemet og ville ud i de sydsvenske kloaksystemer og KB valgte at besøge Mörrums offentlige toilet, kom der både liv i kummen men også i pool 2. En ældre italiener med en cigarstump alla Egon Olsens fik spændt stang og efter tyve minutter kunne Mogens hoppe i baljen og håndlande en flot, men fejlkroget 10 kgs laks… KB kunne også have brugt hjælp til en håndlanding af den flæskestegsfyldte brownie der flød rundt i kummen, men han blev overladt til sig selv. Imens dette stod på var SB ved at nå til bunds i sin grejboks. Alt nyindkøbt grej skulle fiskes lige over bunden og da fiskeriet på andendagen blev indstillet, havde SB et blink/en spinner siddende på bunden i samtlige pools. Inden da havde han selvfølgelig hevet den obligatoriske gedde op – men det er jo ikke længere nogen overraskelse.

Janker havde endnu en gang misforstået brugen af ordet ’nap’, så han praktiserede dagene med fiskeri, nap, fiskeri, nap, fiskeri, nap…. Og denne strategi var uden held. Hvor mange timer Esel fik fisket vides ikke. Men set på de fantastiske måltider han serverede for banden hele turen, må det have krævet mange timer i køkkenet. Om det var en selvopfedet gris, der var blevet slagtet og bragt med til det svenske, vides ikke, men både flæskestegen og pølserne i hotdogs´ne var til 2 Michelinstjerner !!

Vi fik oplevet Mörrumsäen, når den er flottest – i maj når bøgen er sprunget ud og solen skinner. SB og Esel sprang også ud som debutanter i rimming – også det var et flot synd!  Desværre blev det ikke til laks, men vi nød alligevel hvert et sekund, som altid.

Nu er vi ’en nede’ med hensyn til laks på alle vores fælles ture – det må betyde, at vi får mindst to næste gang!

Petri Heil!