KB

KB

Karsten Bangsgaard voksede op tæt på det bedste Ålekvabbe hotspot i Alnor og omegn; Egernsund Broen. Gennem de første mange lystfiskende år blev utallige ålekvabber landet på forfang og orm, og KB’s dagsrekord tæller ikke mindre end 150 stk. Den succesfulde kombination af bly og lokkemiddel blev en sommer importeret og afprøvet i Morrumsåen i Sverige, og selvom fangsten ikke stod i målestok med barndommens, må landingen af to atlanterhavslaks siges at være en fuldgod erstatning.

 

KB har gæstet mange fiskevande i ind- og udland, hvor det er blevet til talrige fangster af vilde, såvel som put and take ørreder. Derudover tæller fangst-cv’et indtil flere fine ferskvandskrokodiller og karper. Karpen, fiskenes svar på en Nilfisk-støvsuger, har en hengemt, men ganske særlig stjerne hos KB. Utallige karper har givet KB kamp til stregen, i en sø, få skridt fra hjemmet i Alnor. Havde det ikke været for havørredfiskeriet var KB henfaldet til boilies, bidmeldere og specimen.

Men gennem de sidste mange år har kystfiskeriet haft en stor plads i KB’s hjerte, og mangt en blankfisk (og undermålere især) har måttet lade sig friste af enten en velfisket Gladsax eller Jensen Tobis, KB’s favoritter. Grejboksen tæller derudover et utal af blink, der alle med KB’s ord; ”Har en fantastisk gang og lugter langt væk af fisk”, men blinkene har af en eller anden grund aldrig set vandet!? KB fremstår som en ihærdig ildsjæl, der altid er topmotiveret for sit fiskeri. Denne tilgang til fiskeriet betyder, at KB på selv fisketomme dage formår at udvise en forbløffende evne til altid at få kuriøse og mystificerede hug, der aldrig udmønter sig i fast fisk. Disse hug er i TFF blevet døbt en KB. Tilstanden med ”en KB” har som en anden epidemi bredt sig til de andre medlemmer, og et udtalt; ”Jeg havde en KB” medfører altid et stille smil og en sagte rysten på hovedet af de andre medlemmer.