SB

SB

Søren Blindbæk voksede op 200 m fra Gråsten Slotssø og kan dermed praktisk talt siges at være flasket op med storgedder i sin egen baghave. Der findes således næppe heller den sønderjyske ferskvandskrokodille, der ikke har villet lade sig forføre af TFFs ’crocodille hunter’ og dennes tro følgesvend ABU Atomblinket. Esox Lucius ydede i Sørens barndom desuden et anseeligt tilskud til lommepengene, når der efter fiskerifyraften blev stemt dørklokker i nabolaget og tilbudt friskfanget fisk. Således var Slotsbakken og Stjerneparken i en årrække særlig kendt for duften af fiskefrikadeller.

Med alderen (og med forbud mod fiskeri i den elskede Slotssø) søgte SB mod nye vådområder, og Atomblinket blev skiftet ud med et 12 grams Trumf, når SB frekventerede de salte vande i Flensborg Fjord. Nu var det havørredfiskeriet, der stod for skud, og med tiden er der havnet ikke så få mængder sølvtøj i SBs fangstnet. Således besidder Søren også TFF-rekorden i flest fangede havørreder på en og samme dag: 16 stk. Søren er da også uden tvivl det medlem af TFF, der i det hele taget har fanget flest fisk…….på andres grej!

 

Søren har siden barndommen afprøvet mange facetter af lystfiskeriet, således at gedde- og havørredfiskeriet er blevet suppleret med ål og regnbueørreder i rigt omfang. Og især SBs imponerende fangster af to kongelaks omkring de 13 kg ved Gulkana River i Alaska i 1998 står tilbage som noget af en bedrift og som et højdepunkt i Sørens og de medrejsende TFF-medlemmers fiskekarriere.

Søren har sin daglige gang som indkøber hos Sauer-Danfoss i Nordborg. Desuden er han uddannet fiskeriteknolog, men han må have pjækket i timerne, da der blev undervist i regnbueørreders hårdførhed. Dette blev afsløret en sommerdag med gutterne i Rødekro. Her landede han en flot regnbue (40 cm), som han tappert forsøgte at aflive. Efter 10 gok i panden med søbreddens tungeste sten smuttede fisken ud af SBs greb og svømmede tilbage i søen med en ordentlig omgang tømmermænd…