Lilleåen, 2010

Janker bød op til dans ved Lilleåen

De første billeder kan se her (billeder).

De sidste billeder er nu klar her.

Som altid skulle fredagen bruges på at samle tropperne – destinationen var denne gang Hadsten. Janker havde inviteret til åfiskeri i verdensklasse, og eventuelt en familieforøgelse. Esel stod for opsamlingen af den lange odenseaner og den evige sønderjyde. Planen var klar – alt var nøje tilrettelagt efter mailkorrespondancer mellem TFF´erne. Odense-opsamlingen forløb planmæssigt, men da Esel og KB nærmede sig Lillebæltsbroen (SB skulle stå klar ved Fredericia) sad SB stadig med wienerbassen og fredagshyggen sammen med kollegerne på Sauer-Danfoss-fortet. Janker blev kontaktet, stegen fik en pause fra ovnen, og de to ventende måtte tage en mellemmad på Burger King. Inden KB var gået for meget amok i Esels medbragte dåseøl og fortiden skulle gentage sig, kom SB senior, læssede junior af og forhindrede endnu en “smukkere end smuk”-oplevelse.

Helt uforstående for de to andres skuffelse over at have ventet, smed SB sit store korpus ind på bagsædet i Esels slæde, hamrede en julepils i løgneren og fik hurtigt drejet samtalen ind på weekendens store fiskeforventninger.

Et par timer senere var Hadsten fundet, Janker havde med åbne arme taget imod trekløveret og veltilfredse sad de fire venner nu og nød Jankers fantastiske middag. Der blev ikke kun fyret op i pejsen denne aften, men også i forventningerne hos de tre gæstende TFF´ere, da Jankers profeti om weekendens fiskeri lød på, at der var 90 % chance for fisk. Og når man snakker om fisk i Lilleåen, så er det med stor sandsynlighed tale om såkaldte ‘Møbelbankere’.

Da Generalforsamlingens officielle del var afsluttet og weekendens hot spot, agnvalg mm var blevet debatteret, gik knægtene til køjs. Jankers nye hytte bød ikke op til den sædvanlige kamp om sengepladser, så kort efter var der ro… ja,  bortset fra SBs evindelige torsketrækkeri. Man frygtede en overgang at dette var vee-fremkaldende og at Rikke, der ellers var sat til en kejsersnitfødsel den efterfølgende mandag, skulle gå i fødsel og Esels evner til at håndlande fisk måtte omsættes til fødselshjælp. Dette scenarie udeblev, så det var friske og veludhvilede TFF´ere, der lørdag morgen efter en hurtig gang morgenmad, var klar til at udfordre Lilleåens kæmper.

Kæmper og kæmper…. tja, efter et par timers fiskeri ved det skønne Ballebro-stykke, var det kun Esel der kunne berette om en landet fisk. Det var en af de flotte, men da den kun var 42-43 cm valgte Kumme et for ham overraskende træk og satte fisken tilbage i åen, til dens søgen efter den perfekte partner og en gydeplads. De tre andre havde kun haft kontakt med åens mange 15-20 cm´s fisk (og set et par større svampebefængte fisk), så efter nøje overvejelser over en fernet, blev positionen skiftet. Heller ikke dette stykke ville aflevere en møbelbanker til de hårdt kæmpende gutter, selvom Janker på utraditionel vis, overraskede en pæn fisk ved at sætte sin støvle lige ned i panden på den i et lille sidevandløb, som skulle krydses. Esel fik en mere, dog ikke i så fin stand som hans første. Det var en på 46 cm, som også kom tilbage til friheden.

Dagens sidste stræk så meget spændende ud og efter en snak med en fisker, der havde fået et par pæne fisk og mistet to i møbelbankerstørrelsen netop der, var der atter tanket optimisme op. TFF´erne spredte sig og håbet levede til fulde i dem alle – det lugtede af fisk, og for første gang denne dag, blev der også set flere fisk, der med større plask hævdede deres territorium. Efter en lille times fiskeri fik KB et opkald fra det han i første omgang troede var en ’stønner’ – det viste sig dog at være en stakåndet Janker, der netop havde hevet en af åens større hanfisk op. Det var for første gang til en TFF-komsammen lykkedes at få en + 4 kgs fisk op – denne gang en ordentlig Møbelbanker på 4,1 kg, 73 cm. Flot fisk. Dette gav de andre endnu mere blod på tanden, men end ikke et KB-hug blev det til. Da mørket havde sænket sig helt, og KB ikke længere kunne finde flere naturmotiver at fotografere, vendte de trætte fiskere tilbage til golfen – mere end tilfredse med dagen. At det netop var Janker, der på sin hjemmebane, viste vejen og fik fisk var ikke overraskende, da han efter flere år i Hadsten nu kender Lilleåen, som sin egen bukselomme – og det var velfortjent!

Pga. den forestående fødsel ville Janker ikke deltage i søndagens fiskeri. De tre andre hoppede dog atter i fisketøjet søndag morgen og drog til samme spot, hvor de aftenen før var sluttet. Det blev endnu en dag med fantastisk flot vejr – og desværre igen ingen vind, der kunne give lidt krusninger på vandoverfladen, så fiskene ville være mindre sky. SB, Esel og KB prøvede alt, men det var først da SB smed en Möra Silda for enden af linen, at det hårde slid gav pote. En flot 53 cm nyopstegen havørred var blevet overlistet og Mr Pike kunne skrive endnu en flot blankfisk på sit CV.

Weekenden gav ikke flere nap og hvis man ser på antallet af fangede fisk, 4, kunne det lyde skuffende. Åfiskeri, specielt så sent på sæsonen og specielt i så fint vejr som vi havde, er dog meget svært, så ordet ’skuffelse’ strejfede aldrig vores læber. Udover det, var det nogle flotte fisk – og så er det bare fantastisk når en stor fisk bliver fanget. Dette gør TFF-træffet til et af de mest mindeværdige. Stort skulderklap til Janker for endnu en fantastisk hyggelig weekend i godt selskab!